Το mytheatro δοκιμάζει και προτείνει χώρους που μπορείτε να επισκεφτείτε πριν ή μετά το θέατρο σας, χώρους που σέβονται τον καταναλωτή και επισκέπτη, που είναι φιλόξενοι και έχουν μια ωραία πρόταση να κάνουν για τις εξόδους μας, εγκαινιάζοντας έτσι, μια καινούρια στήλη στην ιστοσελίδα μας.
Πριν από ένα χρόνο περίπου άνοιξε τις πόρτες του στη γειτονιά του Χαλανδρίου το Γαριδάδικο, ένας φωτεινός χώρος με ζεστό περιβάλλον για να μας συστήσει την κουζίνα των θαλασσινών, μέσα από παιχνίδι με ελληνικά παραδοσιακά υλικά και συνταγές. Σε ένα χώρο άνετο και ανεπιτήδευτο όπου κυριαρχούν οι ωραίες μυρωδιές και οι πλούσιες μερίδες απαλλαγμένες από περιττές γαρνιτούρες θα βρείτε το απάγγειό σας, αν είστε λάτρεις όχι μόνο της γαρίδας, αλλά και κάθε θαλασσινού.’
Το εστιατόριο –όπως αποκαλύπτει και το όνοµά του– σερβίρει αποκλειστικά θαλασσινές γεύσεις. Αυτό όµως που κάνει τη διαφορά είναι η new age, casual φιλοσοφία του, που συνοψίζεται στα εξής: εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινά σερβιρισµένα με καλαισθησία, σε ένα λαχταριστό menu που µας µαθαίνει ότι τα θαλασσινά μπορεί να είναι φρέσκα, εξαιρετικά γευστικά και προσιτά.
Η εμπειρία του σεφ και η μοντέρνα ματιά στην παράδοση της νεότερης γενιάς συναντώνται σε ένα αξιόλογο και value for money σύνολο που τιμά με σύγχρονο μάτι την ελληνική κουζίνα και κυρίως το πολύπαθο είδος των θαλασσινών στην Αθήνα. Ο στιλάτος και ταυτόχρονα οικείος εσωτερικός χώρος με μοντέρνες πινελιές στην επίπλωση και χαλαρή ατμόσφαιρα κάνουν το εστιατόριο ιδανική επιλογή για όλο το χρόνο.
Δοκιμάστε τη νόστιμη ρεγγοσαλάτα, την υπέροχη στο μάτι και στη γεύση γαρίδα κανταΐφι, και το Ριζοτο πατζαριού με φρέσκο ψητό καλαμάρι που ξεφεύγουν από την πεπατημένη και μας δίνουν αγαπημένες επιλογές με πιο σύγχρονη προσέγγιση.
Για τους λάτρεις των ριζότο και των ζυμαρικών, οι επιλογές είναι πολλές, διαφορετικές, και πεντανόστιμες: Κριθαρωτο θαλασσινών με σαφράν, λιγκουινι με κρέμα οστρακοειδών και ψητές γαριδες, ριζότο με φρέσκια καραβίδα και γάλα καρύδας είναι μόνο λίγα από τα πιάτα που θα ζεστάνουν την καρδιά σας με την πληθωρικότητα της γεύσης τους. και φυσικά, όπως προτείνει και το όνομα του εστιατορίου, θα βρείτε φρέσκες γαρίδες όλων των μεγεθών, τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε ως ποικιλία, για να έχετε πλήρη εικόνα!
Και οι επιλογές στα κρασιά, τα τσίπουρα και τις μπύρες είναι εκλεκτές : ξεχωρίζουμε το λευκό San Gerasimo από την Κεφαλλονιά, αλλά και την εξαιρετικά γευστική μπύρα Er Boqueron – μια μπύρα με φιλτραρισμένο θαλασσινό νερό, γεμάτη γεύση και υπέροχο χάλκινο χρώμα. Κι αν έχετε ακόμα λίγο χώρο, προτιμήστε τα υπέροχα κανόλι με τυρί μασκαρπόνε , ή τη φρέσκια χειροποίητη μηλόπιτα ιδωμένη αλλιώς.
Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλά μια ικανοποίηση της βασικής βιολογικής μας ανάγκης. Όλες τις χαρές μας τις έχουμε συνδέσει με το καλό φαγητό, το ποιοτικό κρασί και την καλή παρέα. Κληρονόμοι της πλουσιότερης στον κόσμο γαστρονομίας, πλουσιότερης σε υλικά, τρόπους μαγειρέματος, πολιτισμό, αλλά και σοφία, αναζητούμε πάντα ένα καλό στέκι, μια “προέκταση” του σπιτιού μας, το οποίο θα φέρει ατμόσφαιρα οικεία και αρώματα αγαπημένα.
Το Γαριδάδικο ξεχώρισε ήδη για τη φιλική του ατμόσφαιρα, τη ζεστή και φιλόξενη του ιδιοκτήτρια Κατερίνα που μπορεί να σας λύσει με χαμόγελο και με τις σωστές προτάσεις τα τεράστια διλήμματα που θα αντιμετωπίσετε κοιτώντας τον κατάλογο, και το άμεσο σέρβις. Το προτείνουμε γιατί είναι ένα εστιατόριο στο οποίο μπορείς να πας και να δοκιμάσεις υπέροχες γεύσεις, ή να το προτείνεις σε φίλους και να ξέρεις ότι θα βγεις ασπροπρόσωπος.
Extra tip: Παρασκευή βράδυ και Κυριακή μεσημέρι και με Live μουσική!
Θα το βρείτε Ζαλοκώστα 3, Χαλάνδρι
Ωράριο
Τρίτη έως Πέμπτη 17:00 – 00:00
Παρασκευή 15:00 – 00:00
Σάββατο 13:00 – 00:00
Κυριακή 13:00 – 18:00
Δευτέρα κλειστά